cadouri pentru angajati

4 moduri creative prin care puteți recunoaște meritele angajaților

Cu siguranță, ați auzit de nenumărate ori că angajații sunt cea mai valoroasă resursă de care dispuneți. Majoritatea angajatorilor înțeleg intuitiv această frază, dar prea puțini sunt cei care găsesc modalități inteligente și de impact pentru a arăta angajaților cât de mult îi apreciază. Dacă doriți să îmbunătățiți moralul angajaților, să îi păstrați la locul de muncă pe termen lung și să le stimulați productivitatea și performanțele, pe lângă strategia de oferire a unor cadouri pentru angajați foarte bine alese, mai există o serie de modalități excelente prin care vă puteți recompensa angajații, astfel încât aprecierea să fie una reciprocă.

Momente speciale la ocazii importante. Sunt nenumărate ocazii pe parcursul anului când vă puteți demonstra aprecierea față de angajați. Finalul anului este, desigur, o astfel de oportunitate când puteți recunoaște meritele echipei de angajați, dar există și alte momente la fel de potrivite. Puteți oferi coșuri cadou Ziua Femeii, puteți sublinia importanța activității unui angajat care urmează să iasă la pensie sau îi puteți lăuda pe proaspeții părinți oferindu-le mici atenții.

Programe de recunoaștere. În multe corporații se desfășoară anumite programe de recunoaștere, însă una dintre cele mai comune plângeri cu privire la aceste programe de recunoaștere este aceea că sunt gestionate de management sau că ar exista tendința de a încuraja doar echipele favorite. Puteți elimina aceste suspiciuni permițând angajaților să fie ei cei care nominalizează câștigătorii în fiecare lună și să selecteze premiile care vor fi acordate. Acest gest nu doar că le arată angajaților că le apreciați opiniile, dar totodată îi determină să fie mai implicați. Cu alte cuvinte, câștigul va fi de ambele părți.

Excursii. Această metodă nu este potrivită pentru fiecare tip de afacere, mai ales dacă vă aflați la început de drum, dar dacă puteți gestiona un astfel de program, atunci puteți planifica anumite perioade de pauză când vă scoateți angajații la o după-amiază încărcată de distracție. Această pauză de distracție poate fi pe cât de simplă sau pe cât de elaborată vă doriți. Unele companii organizează adesea câte un picnic undeva departe de birou. Dacă preferați să nu investiți sume mari de bani în transportul angajaților într-o zonă naturală sau în mâncare comandată și birourile se află într-o zonă cunoscută pentru frumusețea sa, atunci puteți organiza un picnic în zonă și fiecare angajat poate aduce ceva de mâncare de acasă sau puteți organiza o drumeție sau poate un rafting sponsorizat de companie.

Lăsați angajații să ia decizii importante pentru companie. Din nou, această metodă nu este una care funcționează pentru fiecare tip de afacere, dar oricând este posibil, ar trebui să încercați să le permiteți angajaților să ia anumite decizii minore, dar de impact referitor la ce face compania și cum o face. Această strategie îi face pe angajați să simtă că sunt o voce semnificativă în companie, ceea ce le îmbunătățește moralul.  

În concluzie, există tot felul de modalități prin care puteți recunoaștere meritele și valoarea angajaților. Cu puțină creativitate, puteți susține moralul și productivitatea în companie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *