servicii_funerare_sector_2
Social

Acestia sunt pasii care trebuie urmati pentru a organiza o inmormantare cu ajutorul unei firme de servicii funerare!

Cu totii stim cat de grea poate fi pierderea unei persoane apropiate. Clipele de singuratate, precum si diversele stari care se perinda in sufletul nostru ne pot afecta profund, facandu-ne incapabili sa actionam. Din acest motiv, este important sa cautam ajutor calificat in aceste momente grele. Astfel, cea mai buna solutie este sa apelam la o firma de servicii funerare din sectorul in care locuim, care va raspunde cu promptitudine si empatie doleantelor noastre.

Iata care sunt pasii ce trebuie urmati, pentru a-i asigura persoanei plecate dintre noi o inmormantare demna si bine organizata:

1. Apelul

In clipa in care persoana apropiata s-a stins din viata va trebui sa anuntam de urgenta acest lucru, fie la 112, fie la o firma de servicii funerare care se va ocupa de toate detaliile legislative si va va sfatui in legatura cu pasii ce trebuie urmati in continuare. In aceste clipe este foarte important sa ne pastram calmul, pentru o planificare cat mai usoara a inmormantarii. Din acest motiv, daca locuim in zona Obor sau Pantelimon, cel mai indicat este sa facem apel la o firma de servicii funerare sector 2, care se va ingriji cu profesionalism de organizarea procesiunilor, in conformitate cu legislatia, dar si cu traditiile romanesti.

2. Stabilirea datei inmormantarii si a altor detalii

Impreuna cu firma de servicii funerare din sectorul 2 se vor stabili detaliile referitoare la data de inmormantare, precum si locul in care se va oficia funestul eveniment. Mai mult, impreuna cu familia, se va stabili si locul de veci. In cazul in care acesta nu a fost achizitionat inainte de deces se presupune si concesionarea acestuia, al carui cost difera in functie de cimitirul ales.

3. Ajutorul de deces

Conform legislatiei in vigoare, persoanele asigurate (salariate), pensionare sau membrii de familie ai acestora beneficiaza de un ajutor din partea statului pentru inmormantare. Pentru obtinerea acestuia este nevoie de un certificat de deces, ce va fi eliberat de personalul specializat pus la dispozitie de firma de servicii funerare.

4. Transportul

Atat transportul persoanei plecate dintre noi, precum si a rudelor acestora, poate fi asigurat de firma de servicii funerare din sectorul 2, care va pune la dispozitie masini autorizate si special amenajate pentru tristul eveniment.

5. Imbracamintea si alte obiecte

De regula, familia alege atat sicriul, cat si imbracamintea persoanei decedate. Astfel, in functie de bugetul ales, casa de pompe funebre va poate pune la dispozitie o gama larga de sicrie si accesorii, precum si obiectele traditionale ce se cuvin unei inmormantari crestin-ortodoxe.

6. Aranjamentele florale

Este indicat sa faceti apel la o firma de servicii funerare din sectorul 2 care poate intocmi cu rapiditate orice fel de aranjamente florale, precum jerbe, coroane sau buchete. In plus, vecinatatea acesteia permite si schimbarea eventuala a aranjamentelor, in functie de preferintele dumneavoastra.

7. Ziua inmormantarii

In aceasta zi se va tine slujba de inmormantare, la biserica, dar si la cimitir. Dupa terminarea slujbei, de regula se tine un parastas (o pomana). Firma de servicii funerare din sectorul 2 va poate pune la dispozitie atat meniurile necesare, de dulce sau de post, in functie de perioada in care a avut loc decesul, cat si un restaurant propriu pentru a-l cinsti cum se cuvine pe cel plecat pe ultimul drum. Iata astfel cum o firma de servicii funerare cu experienta in domeniu, precum Casa Funerara Bucur, poate organiza cu profesionalism si empatie o inmormantare care sa cinsteasca amintirea celui trecut in lumea celor drepti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *