clinica stomatologica

Ai grija de dintii tai! Fa vizite regulate la o clinica stomatologica!

Nu multor oameni le place sa stea pe scaunul medicului dentist, cu toate ca vizitele regulate la o clinica stomatologica vor garanta conditia buna a dintilor tai. Daca munca te solicita prea mult si iti este greu sa strecori printre celelalte sarcini si o programare stomatologica, poti sa reduci vizitele la dentist la cel putin una pe an.

Cu toate acestea, recomandarea multor medici este sa iti faci un control o data la sase luni la o clinica stomatologica pentru a preveni in mod eficient dezvoltarea problemelor orale, precum aparitia cariilor. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa iti faci timp pentru doua controale anuale la o clinica stomatologica profesionista precum Dental Excellence.

  1. Prevenirea aparitiei cariilor dentare

Medicii dentisti pot diagnostica usor dintii cariati. Cariile se pot extinde in cele sase luni dintre doua controale si, incetul cu incetul, dintele afectat va fi distrus. Vizitele la un clinica stomatologica, de doua ori pe ani, previn acest proces, astfel incat vei putea sa-ti imbunatatesti sanatatea orala si sa eviti dezvoltarea placii bacteriene. Cariile netratate provoaca dureri si chiar iritatii gingivale.

  1. Prevenirea placii bacteriene

Pe suprafata dintelui se depune o pelicula de saliva, necontaminata cu bacterii, in prima faza. In timp, insa, aceasta pelicula va fi contaminata cu o multime de microorganisme, lucru care va avea ca efect formarea placii bacteriene. In cazul in care depozitele bacteriene nu sunt indepartate dupa fiecare masa, acestea se vor transforma in tartru.

Unul din patru adulti nu se spala de doua ori pe zi pe dinti, in timp ce unul din zece uita in mod regulat sa faca acest lucru. Cu toate acestea, vizitele la clinica stomatologica vor preveni formarea placii bacteriene si iti vor lasa dantura intr-o conditie mai sanatoasa.

  1. Oprirea afectiunilor gingivale

Dentistul poate observa primele semnele ale unei afectiuni gingivale, cu mult inainte ca aceasta problema sa se inrautateasca. Astfel, vei putea combate aceasta situatie inainte de a deveni una serioasa. Daca nu te tratezi la timp, insa, afectiunile gingivale te pot impiedica in a mai consuma alimentele si bauturile preferate, iar gingiile se vor umfla si se vor inrosi.

Un medic bun de la o clinica stomatologica profesionista iti va sugera metode prin care sa poti preveni afectiunile gingivale, precum curatarea regulata a dintilor din partea unui specialist, folosirea apei de gura si periajul corect.

  1. Salvezi bani pe termen lung

Identificarea timpurie a problemelor orale te pot ajuta sa economisesti bani, pe termen lung. Ingrijirea regulata a dintilor reduce sansa dezvoltarii diferitelor afectiuni orale si, astfel, nu vei mai necesita lucrari dentare mai scumpe in cadrul unui cabinet stomatologic, precum o extractie dentara.

Vizitarea medicului tau dentist o data la sase luni la o clinica stomatologica inseamna ca vei putea sa eviti tratamentele costisitoare si nu vei fi surprins cu o cheltuiala in plus, pe viitor.

Vizitarea medicului tau la o clinica stomatologica, o data la sase luni, te va ajuta sa iti imbunatatesti zambetul, sa previi aparitia afectiunilor dentare si sa economisesti bani. Desigur ca ai prefera sa fii in multe alte locuri si nu pe scaunul dentistului, dar controlul regulat este benefic pentru sanatatea ta orala si aduce multe alte beneficii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *