Parchet lemn BOLE - comercializat Alma Parchet Natural

Parchet stratificat, laminat sau parchet vinil LVT. Alma Parchet Natural iti clarifica termenii

Ai ajuns in punctul in care ti-ai cumparat casa noua sau pur si simplu vrei sa  o modernizezi. Cum piata de pardoseli este ofertanta, iar unele tipuri de parchet sunt moderne si implica sa stii mai multe aspecte despre ele, ne-am propus prin acest articol sa clarificam termenii. 

Parchetul din lemn masiv

Este parchetul clasic, fabricat dintr-o singura bucata masiva din lemn, din diferite esente autohtone sau exotice. Este durabil, poate fi reconditionat de mai multe ori. Parchetul masiv se monteaza nefinisat, iar tu poti alege aspectul pe care doresti sa il aiba. Dupa fiecare raschetare a parchetului pot sa ii dai alta infatisare. 

O alta clasificare a parchetului masiv poate fi gasita si dupa stil sau scopul montarii – industrial, Chevron, parchet de baie, parchet pentru incalzire in pardoseala etc. 

Parchet lemn masiv Stejar - aspect dusumea
Parchet lemn masiv Stejar – aspect dusumea

Parchet stratificat

Parchetul stratificat este, de asemenea, confectionat din  doua sau trei straturi de lemn, dispuse perpendicular unul peste celalalt, de aici denumirea de parchet dublu stratificat sau triplu- stratificat. 

Stratul de uzura, cel spre exterior, este din esenta tare (similar, din lemn autohton sau exotic) si  este cel care confera durabilitate pardoselii. Straturile inferioare sunt facute din esenta de conifer. Parchetul stratificat este, in general, vandut gata finisat, asadar il puteti alege cu aspectul dorit. 

Un criteriu important la parchetul stratificat este stratul de uzura, de care depinde de cate ori poate fi parchetul refinisat. Este motivul pentru care noi recomandam parchet cu strat de uzura mai are de 3 mm. 

Parchet stratificat de lux – aspect dusumea


Parchet laminat

Parchetul laminat este de multe ori confundat cu parchetul stratificat, desi deosebiri esentiale, intrucat parchetul stratificat contine lemn, in timp ce varianta de laminat- ieftina- nu are lemn in compozitia sa. 

Parchetul laminat este produs din celuloza, acoperit cu un strat decorativ care imita aspectul de lemn si laminat cu un material plastic care ii confera rezistenta. 


Parchetul vinil sau LVT

Parchet vinil

Parchetul vinil, de fapt Luxury Vinil Tile, este o pardosela moderna, foarte subtire ( cu grosime de pana la 5 mm)  si foarte rezistenta. Este format dintr-o compozitie inovativa de clorura de polivinil si minerale, acoperit cu un stat de uzura si protectie si laminat. Prin procesul de fabricare a acestuia, LVT devine rezistent la apa, raze UV, socuri mecanice si are un transfer termic foarte bun – de aceea este o varianta buna pentru incalzirea in pardoseala. 

Alma Parchet Natural va ofera consultanta gratuita in alegerea parchetului potrivit

Daca inca aveti dubii ce parchet sa alegeti, nu ezitati sa ne contactati. Va suntem alaturi cu 30 minute de consultanta gratuita pentru alegerea parchetului potrivit pentru casa dvs. Puteti veni in showroom sau sa va programati la o consultanta telefonica. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *