Top 3 beneficii ale surfing-ului asupra sanatatii noastre

Nu oricine are avantajul de a locui in apropierea unui ocean, acolo unde se poate bucura de practicarea surfing-ului in orice zi a saptamanii. Din acest motiv, in ultima perioada, si la noi in tara se organizeaza numeroase tabere pentru toti cei care iubesc acest sport, dar si pentru cei care sunt curiosi sa descopere frumusetea lui si mai ales beneficiile pentru sanatate ale acestuia. Fie ca vorbim de vacanta surf Tenerife sau vacanta surf Bali, fie de vacanta surf Peru sau vacanta surf Ecuador, acestea sunt organizate de taberele din Romania si sunt oportunitati extraordinare de distractie si de a mentine sanatatea generala a corpului nostru.

Iata care sunt principalele 3 beneficii ale surfing-ului asupra sanatatii noastre:

  1. Exercitiu cardiovascular excelent: surfing-ul ajuta sanatatea inimii si imbunatateste radical circulatia sangelui in corp deoarece utilizeaza grupele de muschi superioare ale corpului, dar si cele inferioare pentru ghidarea placii de surf si pentru gasirea echilibrului. Si pentru ca lupta cu valurile implica si ea mult efort, putem spune ca surfing-ul este un exercitiu intens si un antrenament de baza complet pentru corp.
  2. Ajuta impotriva stresului, anxietatii si depresiei: numeroasele cercetari in domeniu au demonstrat stiintific faptul ca surfing-ul, pe langa beneficiile fizice ale corpului, ajuta si in mentinerea sanatatii psihice. La ora actuala stresul cotidian, anxietatea si depresia afecteaza milioane de oameni din intreaga lume. De aceea, surfing-ul a devenit una dintre cele mai recomandate activitati de catre specialisti in ultimii ani, acesta fiind o metoda alternativa si distractiva de relaxare. Surfing-ul este o forma holistica de terapie care promoveaza bunastarea mentala, psihologica si spirituala, ajutand prin recreere, gasirea concentrarii interioare si prin deconectarea totala de grijile personale si profesionale.
  3. Ofera corpului vitamina D de care are nevoie: cu totii stim ca vitamina D intareste oasele si ajuta la regenerarea celulelor pielii. Si totusi, cum poate surfing-ul oferi corpului uman aceasta doza de vitamine? Raspunsul este simplu: prin expunerea la soare. Vitamina D care poate fi asimilata prin expunerea periodica la soare este esentiala pentru un corp puternic, intrucat aceasta are rolul de a reglementa cantitatea de calciu si fosfor din sange, imbunatatind in acelasi timp si celulele pielii.

Prin urmare, surfing-ul este un sport nautic ce aduce numeroase beneficii importante asupra sanatatii noastre. Aceasta pasiune pentru valuri si pentru vacante exotice poate fi impartasita cu prietenii sau familia de catre oricine, indiferent de varsta sau sex. Chiar daca pentru unii oameni surfing-ul este considerat doar o activitate diferita de recreere, el poate avea un impact major asupra sanatatii fizice si mentale. Tocmai din acest motiv multi oameni considera surfing-ul ca fiind nucleul vietii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *