Sănătate Sport

Vrei sa arzi caloriile? Iata cel mai eficient antrenament cu bicicleta fitness

Daca esti in cautarea unui aparat care sa te ajute sa scapi rapid de greutatea in exces si sa poata fi folosit simplu si comod chiar in propria locuinta, atunci o bicicleta fitness este ceea ce ai nevoie. Folosita de milioane de oameni din intreaga lume, bicicleta stationara te poate ajuta sa iti sculptezi corpul, sa iti intaresti musculatura si sa iti imbunatatesti starea generala de sanatate. Mai mult, venirea sezonului iesirilor la piscina si la plaja este un motiv in plus pentru care ar trebui sa acorzi mai multa importanta aspectului tau fizic.

Exercitiile si antrenamentele pe care le poti face folosind o bicicleta fitness sunt extrem de variate si servesc mai multor scopuri, cum ar fi tonifierea musculaturii, arderea caloriilor, imbunatatirea conditiei fizice si rezistentei la efort, imbunatatirea sistemului cardiovascular si imbunatatirea starii psihice. Pe langa toate aceste beneficii, iata ce alte beneficii iti mai ofera o bicicleta fitness atunci cand o folosesti in confortul casei tale:

– nu trebuie sa mai astepti sa se elibereze unul din aparatele de la sala sau sa te orientezi dupa programul salii – avand propriul aparat acasa, te poti antrena indiferent de ora sau zi;
– timpul consumat cu drumurile pana la sala si inapoi va putea fi folosit in alte scopuri;
– nu iti mai faci griji asupra igienei, fiindca stii cine a folosit bicicleta fitness;
– poti aseza bicicleta fitness oriunde in casa, fie la televizor, fie langa geamul deschis al dormitorului;
– poti purta orice in timpul antrenamentelor, fara a mai avea grija privirilor care pot fi atintite asupra ta la sala de fitness.

Daca te-ai hotarat sa incepi antrenamentele pe bicicleta fitness, o buna modalitate de a scurta drumul catre obiectivele pe care ti le-ai setat este sa completezi aceste antrenamente cu o dieta corespunzatoare. Daca doresti, insa, ca rezultatele exercitiilor sa se vada imediat, va trebui sa depui mult efort si sa te pregatesti fizic si mental pentru antrenamente foarte solicitante, dar aproape miraculos de eficiente. Este vorba, desigur, de antrenamentele bazate pe intervale de intensitate variabila. Astazi vei vedea care sunt pasii catre un corp atletic cu ajutorul unui antrenament de tip Tabata.

Antrenament Tabata de 30 de minute pe bicicleta fitness

Probabil ca ai mai auzit de acest tip de exercitii pana acum. Antrenamentele (sau sprinturile) Tabata sunt extrem de eficiente si au pasi putini si simpli, fiind bazate pe seturi de exercitii. Va trebui sa te ghidezi, in cazul de fata, dupa un indicator numit REP (rata de efort perceput). Acesta functioneaza astfel: pe o scara de la 1 la 10, efortul pe care il resimte corpul tau la un anumit moment poate fi foarte mic, (1-3), mediu (4-6), greu (7-8) sau maxim (cat poti de mult, 9-10). Gradele inalte de efort pot fi atinse pedaland foarte rapid sau ajustand rezistenta bicicletei tale la o valoare ridicata si pedaland moderat.

Inainte de a incepe antrenamentul, este indicat sa faci cateva teste schimband viteza de pedalare si rezistenta bicicletei stationare pentru a-ti da seama exact cum ai putea depune efortul mediu sau maxim. Apoi, reteta este urmatoarea:

1. Incepe cu 5 minute de incalzire, evoluand usor de la 1 la 5 pe scara REP.
2. Repeta rutina urmatoare de 8 ori:
– pedaleaza 20 de secunde la 8-10 REP (efort maxim);
– pedaleaza 10 secunde la 1 REP;
3. Pedaleaza un minut la 3-5 REP pentru recuperare, incheind astfel o serie.
4. Efectueaza 4 serii (compuse din pasii 2 si 3).
5. Termina antrenamentul cu 5 minute de revenire pedaland descrescator de la 5 la 1 pe scara REP.

In cazul in care vrei sa modifici antrenamentul, poti schimba numarul de serii sau gradul de efort depus, insa nu elimina niciodata incalzirea si, respectiv, revenirea pentru a nu te expune la accidentari. Daca te-ai hotarat ca e momentul sa scapi de kilogramele in plus, intra pe Sport-Mag.ro si alege-ti modelul ideal de bicicleta fitness din gama variata de aparate, echipamente si accesorii. Sezonul reducerilor de vara a inceput, asa ca grabeste-te sa profiti de preturile imbatabile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *