Primul tip de statii de incarcare pentru automobile electrice este cel cu curent alternativ si o tensiune maxima de 220 V. Aceasta variatie are cel mai lung timp de incarcare. Pentru a incarca bateria dintr-o priza, trebuie sa astepti aproximativ o zi. Al doilea tip de statii de incarcare pentru automobile electrice este incarcarea accelerata cu curent alternativ, care poate fi monofazat sau trifazat. Aici timpul de incarcare este  de la trei la opt ore. Al treilea tip ofera o incarcare de mare viteza cu curent continuu, care va dura doar 20-30 de minute. Cu toate acestea, exista o nuanta importanta: pentru aceasta perioada scurta de timp, bateria va avea timp sa se alimenteze cu 80%.

Statii de incarcare pentru automobile electrice – pentru acasa

1. Daca ai luat decizia de a cumpara o statie de incarcare pentru automobile electrice la resedinta ta, ar trebui sa acorzi o atentie speciala clasei de protectie impotriva prafului si a umiditatii (IP) a echipamentului. 

Conectoarele si soclurile recomandate pentru statii de incarcare pentru automobile electrice utilizarea la domiciliu trebuie sa fie IP65 sau mai mari.

2. In ceea ce priveste priza specifica, pentru uz casnic, asa-numita „priza rosie” va fi cea mai buna solutie. Aceasta priza este trifazata, nominal pentru tensiunea de 380 V si combinata cu un incarcator Mode 3. De ce este aceasta optiune de preferat? In principiu, totul este destul de simplu: timpul petrecut pentru reincarcarea bateriei de la o priza simpla, poate fi de cateva ori mai mare decat atunci cand este alimentata de la un conector trifazat.

3. Astazi, piata are o gama destul de larga de solutii la cheie pentru organizarea unei statii de incarcare pentru automobile electrice la domiciliu. Astfel de echipamente sunt furnizate, de regula, in 2 variante pentru instalare. Una dintre variante este pentru montarea pe perete. De obicei, o astfel de statie este montata in  garaj sau intr-un spatiu utilitar. Cea de-a doua optiune este oferita sub forma unei coloane joase proiectata pentru instalarea in exterior.Un astfel de echipament este completat cu un incarcator in sine, un cablu de alimentare, un suport echipat cu atasamente, un afisaj pentru informatii, o carcasa de protectie si alte componente care pot fi atasate, in functie de producatorul statiei de incarcare pentru automobile electrice. 

Statii de incarcare pentru automobile electrice – Caracteristici

Majoritatea statiilor de incarcare pentru masinile electrice sunt disponibile cu un design universal si sunt potrivite pentru diferite marci de vehicule electrice. Astazi exista diferite metode de reincarcare a vehiculelor electrice cu eficiente diferite – de la cele mai simple la cele de inalta tehnologie, care iti permit sa incarci bateria intr-o perioada destul de scurta. 

O statie de incarcare electrica similara poate fi organizata acasa, avand in mod natural conditiile tehnologice necesare pentru aceasta.

Au văzut: 28818