Cainele este cel mai bun prieten al omului si simte dragostea prin fapte si prin timp petrecut cu el. Un animal are nevoie de iubire, joaca, mancare si somn, si, bineinteles, medicatie atunci cand este nevoie. Cainele se ataseaza cel mai repede de oameni si iubesc copii. Cainii au nevoie de o alimentatie adecvata varstei lor si echilibrata din punct de vedere al nutrientilor, carbohidratilor, vitaminelor si a apei.

            Fiecare caine este diferit in felul lui si are un alt necesar de energie. Aceste specificatii pot sa difere in functie de varsta, marime, rasa, greutate si sanatate. Pana la 6 luni se considera ca un caine este pui si are nevoie de o alimentatie specifica varstei lui. Dupa varsta de 6 luni, alimentatia lor se schimba si devin mai puternici. O hrana corespunzatoare este oferita prin conserva caine special create de catre specialisti.

Stiai ca hrana umeda contine aproximativ 65% apa?

Hrana semi-umeda pentru caini contine aproximativ 60-65% apa, ceea ce o face mai scumpa pe calorie energetica decat hrana uscata.  Din pacate, mancarea semi-umeda pentru caini contine, in general, mai mult zahar si sare decat mancarea uscata sau conservata pentru caini.  Excesul de zahar si sare inseamna ca hrana semi-umeda nu este potrivita pentru fiecare caine, tocmai de aceea este bine sa te consulti cu medicul veterinar. 

Trebuie sa cunosti faptul ca multe alimente semi-umede sunt, de asemenea, incarcate cu coloranti artificiali, conservanti chimici si potentiatori chimici de aroma. Poate ca alimentele semiumede sunt cel mai bine rezervate pentru rasfatul ocazional si le poti depozita cu usurinta la frigider. Mancarea semi-umeda pentru caini este foarte convenabila, deoarece hranirea presupune deschiderea pungii si turnarea acesteia in bol. 

 Conteaza parerea veterinarului in viata cainelui meu?

Este indicat sa colaborezi cu medicul veterinar pentru a determina continutul de calorii al crochetelor pe care le-ai ales pentru a determina o portie zilnica adecvata. Consecventa este in general cea mai buna. Odata ce gasesti un profil de nutrienti care este potrivit pentru cainele tau, sau unul care a fost prescris de medicul veterinar, ramai cu el.  Medicul veterinar iti va recomanda modificari alimentare pe baza nevoilor nutritionale in schimbare, pe masura ce cainele imbatraneste si corpul lui se schimba.

Hrana umeda la conserva caine are un continut foarte mare de apa, ceea ce inseamna adesea ca prietenul necuvantator se poate bucura de o portie mai mare pe masa, pentru a oferi acelasi numar de calorii energetice ca o portie echivalenta de crochet. Unii caini prefera gustul alimentelor conservate in detrimentul crochetelor uscate.

De ce este mai buna o conserva caine decat la plic?

Odata ce conserva caine este deschisa, cel mai bine este sa transferi restul intr-un recipient mic pentru alimente pentru refrigerare. Asigura-te ca te consulti cu medicul veterinar pentru a determina portia zilnica adecvata. O optiune pentru hranirea cainilor este sa folosesti o combinatie de alimente uscate si conservate in fiecare zi.  Nu uita sa ramai la portia zilnica totala care a fost calculata pentru cainele tau.

Singura modalitate de a preveni ingrasarea cainelele tau este sa masori cu atentie aportul zilnic.  Ora mesei este timpul legaturilor, asa ca mesele ar trebui sa fie distractive pentru tine si cainele tau. Pe site-ul NovaFood poti consulta informatii despre cainele tau si poti gasi o multitudine de conserve caine, dar si hrana uscata pisici, care sunt delicatese pentru prietenii necuvantatori. Alege ce este cel mai bun pentru animalutul tau.

Date de contact:

Tel/Fax: 0724239215

Email: office@novafood.ro