canapele living

Achizitia unei canapele living implica o serie de alegeri si de decizii asupra functionalitatii si aspectului. Din punct de vedere estetic, canapeaua trebuie sa se incadreze perfect cu stilul si decoratiunile livingului pentru a putea pune in lumina intreg spatiul. Canapeaua este considerata ca fiind elementul central din zona de living, fiind si spatiul unde proprietarii petrec foarte mult timp alaturi de invitati. Printre alegerile pe care trebuie sa aveti in vedere, tapiteria joaca un rol important.

  • Tapiteria din piele ecologica. Pielea ecologica este foarte usor de curatat. In special pielea ecologia de calitate, are un aspect foarte luxos si atragator, semanand extrem de bine cu pielea naturala. Petele se scot cu usurinta cu o laveta usor umeda, chiar fara a fi necesara uneori utilizarea unui detergent.

Pe de alta parte, acest tip de tapiterie nu este deloc recomandat pentru locuintele in care traiesc alaturi de proprietari si fiinte necuvantatoare. Cel mai mare dusman al canapelelor din piele ecologica sunt pisicle. Gherutele acestora vor ramane imprimate in tapiterie si se vor vedea precum niste gauri.

  • Tapiteria din stofa clasica. In cazul mentionat anterior, stofa clasica poate deveni un aliat de nadejde. Gherutele animalutelor nu vor fi atat de vizibile intr-o astfel de stofa, in special daca este suficient de groasa. Calitatea tapiteriei este extrem de relevanta pentru rezistenta si aspectul in timp.
  • Tapiteria din stofa tip catifea. Probabil alegerea predominanta in prezent sunt tapiteriile de tipul catifelei sau chiar din catifea. Microfibra din care este fabricata aceasta stofa are un aspect foarte placut si se incadreaza la perfectie aproape in orice stil decorativ dintr-un living. Imbraca foarte bine canapelele de mari dimensiuni, iar ca si elemente care sa sutina un astfel de decor puteti alege si fotolii din acelasi material.

Trend in materie de nuante pentru canapele living

Decorul pe care doriti sa il amenajati in living trebuie sa se plieze pe un singur stil. In cazul in care va doriti diversitate, puteti opta pentru o paleta mai vasta de culori, insa ar fi indicat sa nu imbinati mai multe stiluri. Spre exemplu, daca alegeti mobilier modern, elementele de tip traditional sau rustic, nu isi vor gasi niciodata locul in acelasi spatiu.

Pentru canapele living nuantele trebuie alese astfel incat sa se plieze cu celelalte elemente de decor din acel spatiu. De asemenea, si nuanta peretilor este extrem de relevanta in ceea ce priveste alegerea canapelei potrivite. Daca sunteti o persoana care adepta schimbarilor dese, aveti in vedere ca planurile de viitor sa coincida cu nuanta tapiteriei.

Pentru living-urile in mai multe nuante de gri, puteti opta pentru o canapea roz pudra sau crem deschis daca va doriti sa aduci o pata de culoare. Daca doriti ca acea pata de culoare sa nu fie pe canapea, din teama de a nu fi vizibile eventuale pete, puteti opta pentru nuante de gri pentru tapiterie. Pata de culoare o puteti aduce pe draperii in combinatie cu covorul. Pentru a crea o armonie deosebite puteti opta pentru aceeasi nuanta pentru ambele elemente.