Tehnologie

Kiturile de supraveghere video, solutia ideala pentru siguranta locuintei tale!

Siguranta apartamentului sau a casei devine un aspect din ce in ce mai important, iar marii producatori din domeniul tehnologiei se intrec pentru a oferi solutii de securitate inovatoare. Camerele de supraveghere cu functii inteligente recunosc vizitatorii si iti trimit notificari si alerte pe telefonul mobil, pentru ca tu sa afli ce se intampla in jurul locuintei tale atunci cand nu esti acasa.

Functiile cheie care fac diferenta intre un kit supraveghere video performant si unul decent sunt urmatoarele: trimiterea de notificari si alerte, stocarea imaginilor in cloud, infrarosu (care permite vizualizarea imaginilor pe timp de noapte) si prezenta microfoanelor, care permit efectuarea comenzilor vocale.

Unele kituri de supraveghere inregistreaza si semnalul audio in timp real, nu doar pe cel video, iar cele mai avansate dispun si de functii de recunoastere faciala, dar si de preturi pe masura.

Un aspect foarte important al kiturilor de supraveghere video il reprezinta sursa de alimentare. Daca acestea sunt wireless si functioneaza pe baterii, camerele pot fi montate oriunde in locuinta, fara grija cablurilor. In plus, multe camere pot fi conectate la smartphone, cu ajutorul unei aplicatii care iti permite sa le controlezi sau sa urmaresti imagini in timp real.

O alta decizie foarte importanta pe care va trebui sa o iei in momentul in care cumperi kituri de supraveghere video este daca le vei folosi pentru exterior sau pentru interior. Camerele de supraveghere de exterior sunt mai durabile, insa pot fi ceva mai dificil de montat, in timp ce camerele de interior pot fi pur si simplu asezate pe birou.

Din ce este compus un kit de supaveghere video

Un kit de supraveghere video este alcatuit dintr-un DVR stand alone si camerele de supraveghere potrivite obiectivului care trebuie securizat. In functie de diversi factori, printre care locul, dimensiunile acestuia sau conditiile de iluminare, poti alege camere de interior sau de exterior, HD sau FULL HD, cu lentile fixe sau varifocale. Pentru buna functionare a sistemului, ai nevoie de unele dintre urmatoarele accesorii: hard-disk-uri, cabluri, surse de alimentare, mufe, video balun etc.

Atunci cand iti alegi kitul de supraveghere video, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte. In primul rand, un DVR poate avea 4, 8, 16 sau 32 de canale, care corespund numarului de camere care pot fi instalate. Acelasi principiu se aplica si numarului de canale audio (audio in), numarul lor determinand cate camere pot inregistra cu sunet.

Un alt element crucial in alegerea kiturilor de supraveghere video este rezolutia, formatele preferate fiind HD (720 p) si FULL HD (1.080 p). De asemenea, numarul de cadre pe secunda determina cursivitatea fluxului video.

In ceea ce priveste lentilele, acestea pot fi de doua tipuri: fixe (monofocale) sau reglabile (varifocale). In functie de dimensiunea lentilei, se determina unghiul de vizualizare. Cu cat lentila are o dimensiune mai redusa, cu atat unghiul de vizualizare va fi mai mare.

Magazinul online Seku.ro iti pune la dispozitie o gama larga de kituri de supraveghere video, atat analogice, cat si digitale, dar si sisteme de alarma, sisteme de control acces si pontaj, sisteme de detectie incendiu, interfoane, sisteme de apel, Home Use, IT&C si automatizari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *