pret windows 10

Microsoft a încetat suportul pentru Windows 7

Asa cum anuntase demult, Microsoft nu mai acorda suport tehnic pentru Windows 7 incepand cu data de 14.01.2020, la aproape 11 ani de la lansarea sistemului de operare care debutase cu o aprinsa campanie de marketing in New York. „Sunt un computer, iar Windows 7 a fost ideea mea” a fost mesajul de atunci, fiind proiectat pentru a remedia defectiunile Windows Vista.

Windows 7 cu siguranta a rezolvat lucrurile, cu noua sa bara de sarcini, administrarea ferestrei Aero, bibliotecile de fisiere si multe altele, foarte prietenos ca meniu.

Windows 7 a devenit atat de popular incat a fost nevoie de existenta Windows 10 aproape patru ani pentru a-l intrece in cota de piata.

Chiar si astazi, foarte multe computere ruleaza inca cu Windows 7, cu un procent masiv de 26% din toate calculatoarele, conform datelor de la Netmarkethare.

Practic incepand cu aceasta data PC-urile care functioneaza cu acest sistem de operare nu vor mai primi update-uri gratuite.

Cel mai important, este afectata securitatea dar cu un antivirus problema este rezolvata. Chiar si pentru Windows 10 se recomanda puternic folosirea unei solutii de securitate profesionale.

Este bine de stiut ca se vor mai putea inca vinde in continuare licente de Windows 7 atata vreme cat activarile lor vor fi posibile, ne asigura expertii Microsoft.

Utilizatorii de versiuni business si student ale Windows 7 vor putea plati pentru actualizari extinse de securitate, dar lucrul asta ar putea fi un costisitor pentru unii.

Actualizarile extinse pentru Windows 7 Enterprise sunt de aproximativ 25 USD pe masina, iar costul se dubleaza pana la 50 dolari pe dispozitiv în 2021 si din nou la 100 USD in 2022.

Este si mai rau pentru utilizatorii Windows 7 Pro, care porneste de la 50 USD pe masina si sare la 100 USD în 2021 si 200 USD in 2022.

Evident pretul este prohibitiv si multi vor prefer ca achizitioneze Windows 10.

Aceste costuri pot varia in mod normal in functie de volumul de calculatoare utilizate in cadrul unei afaceri, dar vor fi in continuare substantiale pentru firmele mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *