Alegerea unei profesii este cea mai importanta etapa din viata oricarei persoane. Toata viata ulterioara depinde de alegerea corecta a viitoarei profesii.

Primul pas in acest proces este testarea inteligentei si a aptitudinilor profesionale. In ajutor iti vin diferite teste de inteligenta si de cariera. De exemplu, un test de aptitudini profesionale te va ajuta sa intelegi ce iti place sa faci si cum acest aspect iti poate aduce bani.

Deseori te gandesti la cine vrei sa devii, cu ce sa te ocupi in viata ca sa te bucuri si sa ai satisfactia financiara deplina. Un test de cariera te va ajuta sa-ti dezvalui anumite aspecte ale caracterului: dorintele personale, abilitatile organizatorice si de lider, personalitatea, etc.

Testul de indrumare profesionala reprezinta un set de intrebari, la care trebuie sa raspunzi cat mai sincer posibil. Aceasta iti va testa obiectiv preferintele emotionale si profesionale, ceea ce iti va permite sa decizi asupra alegerii unei viitoare profesii. Orientarea profesionala ajuta la identificarea intereselor si inclinatiei unei persoane catre un anumit domeniu de activitate.

Testele de orientare in cariera extind orizonturile unei persoane in lumea profesiilor si determina locul lor posibil in ea.

Orientarea in cariera iti permite sa:

  • determini inclinatiile si abilitatile tale profesionale;
  • identifici trasaturile de caracter si calitatile personale;
  • clarifici nivelul de dezvoltare profesionala;
  • alegi o ramura a activitatii profesionale.

Orientarea profesionala ia in considerare si caracteristicile de varsta ale oamenilor. Este foarte important sa faci testele care sunt adecvate situatiei tale in acel moment al vietii. De exemplu, inainte de a incepe de a cauta un loc de munca, poti alege si sustine in mod independent un test pentru a determina calitatile personale pe care le cere postul: nu este doar aptitudinea, atentia, memoria, ci si capacitatea de a lua decizii responsabile, de a conduce oameni si de capacitatea de a lucra in echipa sau de unul singur. Nu iti fie frica sa actionezi si sa iti schimbi profesia daca cea actuala nu te satisface, indiferent de varsta, loc de resedinta, statut social sau  familie. La urma urmei, viata iti ofera multe oportunitati de care trebuie sa profiti.

Cert e faptul ca pentru fiecare dintre noi exista o profesie in care putem avea succes, trebuie doar sa ne-o dorim cu adevarat!

Au văzut: 5209