Proaspetii parinti care sunt in cautarea celui mai bun lapte praf Topfer pentru bebelusii lor trebuie sa fie foarte atenti atunci cand iau o decizie, pentru ca hrana pe care o ofera micutilor este esentiala pentru o buna dezvoltare fizica si psihica. Exista cateva detalii foarte importante de care mamele si tatii trebuie sa tina cont pentru a cumpara cea mai buna formula, iar acestea sunt prezentate in randurile de mai jos.

Ce tipuri de formule exista?

Pentru inceput, parintii trebuie sa stie ca exista mai multe tipuri de formule din care pot alege, in functie de modul in care acestea sunt realizate. De exemplu, exista lapte praf pe baza de lapte de vaca, formule pe baza de lapte de soia, dar si formule hipoalergenice, care sunt concepute special pentru bebelusii care au intoleranta la lactoza si, nu in ultimul rand, exista si formulele specializate, care sunt recomandate pentru micutii care la nastere au o greutate foarte mica si au nevoie de un plus de substante nutritive, in comparatie cu bebelusii care se nasc la termen.

In functie de varsta bebelusului

Un alt aspect esential pe care mamele si tatii trebuie sa il aiba in vedere este varsta bebelusului. Formulele de inceput, care sunt ideale pentru micutii aflati in primele 6 luni de viata contin nutrientii necesari pentru dezvoltarea corecta a bebelusilor, indiferent daca sunt folosite in completarea laptelui matern sau sunt folosite exclusiv ca hrana pentru copii. Mai poi, parintii pot folosi si formulele pentru dupa 6 luni, care sunt excelente pentru bebelusii care au fost pana acum alaptati exclusiv la san si care au nevoie de un supliment alimentar. Laptele praf din aceasta categorie este mult mai satios decat formula de inceput, intrucat este mai complex din punct de vedere al nutrientilor pe care ii contine. In acelasi timp exista si formule pentru dupa 12 luni, care vin in completarea alimentatiei la san si care aduc un aport semnificativ pentru dezvoltarea armonioasa a organismului micutilor.

Lapte praf Topfer – compozitie

Nu in ultimul rand, mamele si tatii trebui sa se asigure ca laptele praf Topfer pe care il cumpara contine toate elementele care sunt necesare pentru copiii lor. De exemplu, fierul este esential pentru dezvoltarea oaselor, iar acizii grasi contribuie la dezvoltarea creierului si a organismului. Mai mult, laptele praf trebuie sa contina si probiotice, respectiv prebiotice, pentru ca acestea ajuta la dezvoltarea si mentinerea sistemului digestiv, respectiv la favorizarea dezvoltarii bacteriilor prietenoase pentru organism.

Inainte de a alege o formula de lapte praf sau o alta, parintii trebuie sa se informeze cat mai bine despre elementele din componenta hranei, astfel incat sa se asigure ca ofera bebelusilor cele mai bune variante. Din fericire, aceasta metoda alternativa de alimentatie este disponibila pentru toti proaspetii parinti, fiind extrem de practica si eficienta. Mamele care nu dispun de suficient lapte matern nu trebuie sa isi faca griji: este suficient sa cumpere cel mai bun lapte praf, iar micutii lor vor primi in primele luni de viata cea mai buna hrana!

Au văzut: 148