In zilele noastre fituicile nu mai sunt la moda asta datorita faptului ca tehnologia a evoluat modern si, implicit, metodele folosite de elevi si studenti pentru a copia la examene. Pana nu demult, numeroase erau metodele de copiat folosite, in functie de curajul fiecaruia si de exigenta supraveghetorilor, o mare parte din acestia optand pentru scrierea de dimensiuni foarte mici pe etichete diverse, servetele, radiere, foi mai mici. Insa, aceasta metoda de copiat prezinta dezavantajul de a nu putea scrie foarte multa informatie pe ele.

Casca de copiat cu camera video. Casca de copiat cu camera video reprezinta un sistem de copiat la examene destul de costisitor. Costul unui astfel de sistem de copiat poate pleca de la 500 de lei si sa ajunga chiar la 3000 de lei, in functie de performantele oferite de fiecare dispozitiv in parte. Un astfel de dispozitiv este dotat cu tehnologii de ultima generatie. Chiar daca acest sistem de copiat este destul de scump, studentii si elevii marturisesc ca merita toti banii deoarece filmeaza si trimite subiectele in timp real spre persoana care urmeaza sa trimita raspunsurile inapoi prin intermediul unei micro-casti de copiat fara fire. Un lucru care ofera un avantaj deloc de neglijat deoarece la examenele mai grele si mai importante, severitatea supraveghetorilor este una crescuta. Acest sistem de copiat este practic cam singura solutie de a trimite raspunsurile la subiecte fara sa fii nevoit sa vorbesti in timpul examenului.

Cardul GSM de copiat alaturi de cartela SIM si microcasca. Acest sistem de copiat este si el destul de folosit de elevi si de studenti la examene mai grele si vine cu un sistem de functionare similar cu cel al cutiutei GSM insa diferente consta in forma constructiva, acest sistem de copiat avand forma unui card bancar. Nu este necesar sa ai un telefon mobil asupra ta in timpul examenului, fiind astfel extrem de cautat pentru examenele mai grele.

Cutiuta GSM cu microcasca de copiat. Este un dispozitiv de marimea unei cutii de chibrite in care se poate aseza orice cartela SIM din cutiuta GSM. Aceasta va raspunde in mod automat la apel si va transmite ceea ce iti dicteaza intr-o casca de copiat invizibila din ureche. Practic, acesta este un telefon mobil de dimensiuni mici, un sistem pentru copiat la examene fara fire, extrem de folosit in zilele noastre. Este foarte greu de detectat de profesorii supraveghetori si extrem de greu de bruiat. Nici pentru acest sistem nu este nevoie de un telefon in sala de examen.

Au văzut: 234