anvelostar.ro

Siguranța pe care o ai atunci când conduci este imperios necesară la orice deplasare. Dacă în timpul verii accesoriile recomandate includ perechea favorită de ochelari de soare cu filtru UV și o scurtă vizită la service-ul auto, iarna lucrurile se schimbă complet.

Perioadele reci își pun amprenta nu doar pe noi, ci și pe autoturismele pe care le conducem. Așa se face că și acestea au nevoie de o strategie de echipare, pentru a ne putea deplasa fără griji pe șosele și drumuri. După cum bine știm, iarna condițiile meteorologice sunt frecvent nefavorabile, ceea ce solicită ca mașina să fie pregătită din timp. Zăpada depusă pe străzi, carosabilul ud sau cel înghețat reprezintă provocări pe care automobilul nostru trebuie să le soluționeze cu brio. Descoperă în rândurile următoare tot ce trebuie să știi pentru a-ți pregăti mașina pentru iarnă!

Stabilirea presiunii în roți

Modul în care roțile rezistă la temperaturi și condiții extreme determină siguranța pe care atât tu, cât și restul echipajului din mașină o veți resimți în plimbările făcute. De aceea, este obligatoriu să verifici presiunea în roți chiar înainte să ieși cu autovehiculul pe carosabil ud, înghețat sau dacă deja s-a depus primul strat de zăpadă. Pentru asta, poți apela fie la o benzinărie din zonă, fie la un service auto specializat.

Schimbarea anvelopelor de vară

Nivelul de aderență al mașinii stabilește dacă aceasta va patina sau nu pe zăpadă. În situații extreme, dacă acesta este scăzut, există posibilitatea să rămâi împotmolit la fața locului. Deseori, aceasta reprezintă totodată una dintre cele mai mari frici ale șoferilor, întrucât nu este deloc o situație dezirabilă.

Este imperios necesar ca mașina să fie echipată cu anvelope de iarna. Acest aspect este reglementat legal și, dacă este omis, persoana în cauză primește instant o amendă care variază între 603 și 1430 lei.

Evitarea folosirii frânei de mână

Chiar dacă este extrem de utilă atunci când parchezi, frâna de mână nu este atât de recomandată să fie folosită pe timpul iernii la fel cum este în decursul verii. Acestea sunt indicații transmise de specialișii în domeniul auto care știu ce efect are gerul de afară asupra autoturismului. De cele mai multe ori, frâna de mâna se va bloca dacă afară este mult prea frig, întrucât cablul va îngheța.

Achiziționarea trusei de urgență

Fiecare autoturism trebuie să aibă în portbagaj o lopată de zăpată pe tot timpul iernii. Adițional, trusa de urgență va cuprinde și o racletă pentru răzuit gheața, alături de un spray împotriva înghețului. Nu uita nici de lanțurile antiderapante sau de cablurile de tensiune.

Echiparea mașinii pentru iarnă se face din timp, însă te ajută să eviți multe situații neașteptate care ar putea periclita distracția și voia bună pe care o ai când conduci alături de prieteni sau familie.

Noi recomandăm magazinul online AnveloStar.

Au văzut: 1756