trusa medicala auto

Inca de cand esti elevul unei scoli de soferi, afli de la instructorii auto faptul ca exista o serie intreaga de obiecte care nu au voie sa lipseasca din autoturismul tau. Nu este vorba despre odorizant auto, suport pentru telefon sau alte accesorii care sunt menite sa faca sofatul mai confortabil si mai placut. Ci este vorba, pur si simplu, despre acele obiecte care pot face diferenta dintre un vehicul nesigur si unul care genereaza cele mai bune conditii atat pentru sofer, cat si pentru pasageri.

De asemenea, este vorba despre acele obiecte pe care te poti baza, pentru a rezolva eventualele probleme care apar in mod neprevazut, precum o pana. Nu doar ca sunt extrem de utile, dar acestea sunt si obligatorii din punct de vedere legal si risti intampini sanctiuni in cazul in care nu le ai in masina. Printre aceste obiecte se regaseste si trusa medicala auto, care iti poate salva viata in cazul unui accident. Cu ajutorul acestui material vei descoperi care sunt toate obiectele pe care esti obligat sa le detii in masina.

1.  Trusa medicala auto

Desi niciun sofer nu isi doreste sa aiba vreodata nevoie sa apeleze la trusa medicala, ea trebuie sa fie prezenta in orice autoturism. Acest lucru este impus prin lege, de altfel, deoarece pasagerii si soferul unei masini trebuie sa aiba la dispozitie strictul necesar de echipament, pentru a putea acorda primul ajutor in caz de accident. O trusa medicala auto de calitate trebuie sa aiba aprobarea RAR si sa fie foarte bine echipata cu leucoplast, plasture, fasa de tifon, compresa de tifon, fasa elastica, pansament steril absorbant, manusi de unica folosinta, dar si folie de supravietuire izoterma, ace de siguranta si o brosura cu instructiunile aferente metodelor de prim ajutor, ce pot fi aplicate cu ajutorul acestor resurse. De regula, trusele medicale aprobate de RAR au o valabilitate de 48 de luni.

2.  Triunghiuri si vesta reflectorizante

In cazul in care te afli pe un drum public, precum un drum national sau o autostrada, si trebuie sa te opresti la margine sau chiar pe suprafata carosabilului, este foarte important sa semnalizezi celorlalti soferi faptul ca masina ta este oprita acolo. Triunghiurile reflectorizante sunt si ele obligatorii prin lege, deoarece ii avertizeaza pe ceilalti participanti la trafic de existenta unei masini oprite, protejandu-l atat pe posesorul respectivului autoturism, cat si pe ceilalti soferi si pasageri. In acelasi timp, si vesta reflectorizanta este foarte utila, deoarece prin intermediul ei, vei semnaliza prezenta ta pe carosabil sau la marginea lui, ceilalti soferi putand sa te evite.

3.  Stingator pentru incendii

Un alt instrument obligatoriu, din punct de vedere legal, este stingatorul pentru incendii. Acesta trebuie sa fie depozitat in portbagajul fiecarei masini si sa fie gata sa fie actionat in cazul aparitiei focului. De regula, extinctorul are o dimensiune redusa si poate fi utilizat in cazul incendiilor minore. El are, insa, capacitatea de a salva vieti, deoarece poate opri un foc sa degenereze si sa se transforme intr-un pericol urias. Poti cumpara stingatoare pentru incendii de la orice benzinarie sau magazin de piese auto, inclusiv online. De regula, stingatoarele folosite in cazul autoturismelor sunt de tip P1, au manometru si functioneaza pe baza de pulbere. In general, valabilitatea unui extinctor este de cinci ani.

Acestea sunt doar elementele de siguranta pe care legea te obliga sa le ai in masina, insa exista si altele pe care ar fi bine sa le ai, pentru a te simti cu adevarat in siguranta. Cablurile pentru transfer de curent, cricul sau o lanterna sunt elemente foarte utile si pe care le poti depozita cu incredere in portbagaj. Daca vrei sa achizitionezi astfel de ustensile de calitate si omologate RAR, poti sa apelezi la Vesta, magazin online, un magazin online cu o gama variata de produse si cu oferte mereu atractive.

Au văzut: 3733