Uncategorized

Aparatele electronice sunt o joacă doar pentru clienți

Aproape 280 de firme specializate operau, în 2017, peste 71.000 de aparate de joc de tip slot machines. Circa 25.000 de oameni lucrează în domeniu, plecând de la fazele de proiectare şi construcţie a aparatelor până la cea de operare efectivă. Sunt cifre care pot concura cu succes multe dintre sectoarele economice mai cunoscute din România.

De exemplu, din perspectiva numărului de angajaţi industria jocurilor de noroc electronice se apropie de sectorul construcţiei de drumuri sau de cel hotelier. Spre deosebire de acestea, însă, industria de slot machines este reglementată la un nivel comparabil doar cu domenii strategice cum este cel energetic sau cu sectoarele cu risc sistemic cum este sectorul bancar sau cel al asigurărilor.

După cum spun reprezentanţii Romslot, organizaţie care reuneşte mai mulţi jucători din domeniu, organismul de reglementare a sectorului, Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ANJN), are acces în timp real la absolut toţi parametrii industriei. O astfel de situaţie nu mai este întâlnită în niciun alt domeniu. Concret, toate cele 71.546 de aparate care sunt operate legal pe teritoriul României sunt conecttate la un sistem centralizat la care ONJN are acces în orice moment. Oficiul poate vedea astfel cât şi unde se joacă, cât şi unde se câştigă.

Capital încearcă o radiografie a acestui sector economic mai puţin cunoscut, în amănuntele sale.

Cum sunt programate şi construite aparatele

Raportat la întreaga industrie a jocuri de noroc , sectorul slot machines înseamnă circa 3% dintr-o piaţă în care Loteria Română este singurul jucător cu o cotă cu două cifre(peste 20%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *