Sănătate Uncategorized

Cât de importantă este vizita la un medic dentist pentru copilul tău

Fiecare părinte își dorește tot ce e mai bun pentru copilul său. Când ești responsabil de viața unui mic om, tinzi să-l scutești de orice griji și să-i asiguri un viitor lipsit de obstacole. De aici vine și preocuparea pentru sănătatea dentară a copilului încă de când este mic. Pentru că un zâmbet frumos este echivalent cu o dantură sănătoasă, mulți dintre părinți apelează la cabinetele stomatologice pentru copii, cu scopul de a monitoriza sănătatea orală a celui mic, dar și a o face estetic plăcută cu ajutorul unui aparat dentar pentru copii.

O lungă perioadă de timp, vizita la dentist a fost greșit asociată cu o experiență înfricoșătoare, însă cu toții știm că medicina evoluează pe zi ce trece, iar metodele de tratare și aparatele performante existente astăzi în cabinete stomatologice sunt mult mai avansate și lipsite de orice ar putea crea disconfort.

Pot merge cu copilul la o clinică stomatologică obișnuită?

Când vine timpul sa mergi la prima consultație stomatologică cu copilul, este foarte important să știi că cei mici au nevoie de o abordare unică și diferită de a unei persoane mature.

Odată cu apariția primilor dinți de lapte, copilul trebuie și poate fi consultat de un medic pedodont. Cu o pregătire orientată către modul de gândire a micilor pacienți, aceștia sunt specializați, exclusiv, în tratarea și monitorizarea problemelor dentare la copii.

Mai rămâne să găsești soluție pentru o nedumerire: cum să-l faci pe cel mic să înțeleagă că nu trebuie să-i fie frică de medicul dentist? Răspunsul este foarte simplu! Nu trebuie să faci nimic. Cabinetele stomatologice pentru copii dețin spații special amenajate, pentru ca aceștia să se simtă bine, astfel, poți fi sigur că micuțul tău va îndrăgi vizitele la stomatolog.

La ce vârstă este recomandată prima vizită în cabinetul stomatologic?

Un copil trebuie monitorizat de medicul dentist încă de la apariția primilor dinți. Este greșit să crezi că dinții de lapte nu au nevoie de îngrijirea și intervenția unui specialist. Dimpotrivă, din cauza că nu sunt formați în totalitate și sunt mai fragili, aceștia trebuie îngrijiți minuțios pentru a preveni apariția unor complicații.

Specialiștii recomandă ca, până la vârsta de 2 ani, părinții să-și ducă picii, cel puțin, la un control stomatologic.

Nu uita! Paza bună trece primejdia rea, iar identificarea problemelor dentare, din timp, va avea ca rezultat un zâmbet frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *