Uncategorized

Ce microscoape electronice si accesorii gasesti in oferta companiei Ronexprim?

Compania Ronexprim s-a remarcat, in cei peste 25 de ani de activitate, prin comercializarea unora dintre cele mai performante aparate de masura si control, echipamente analitice de laborator si echipamente de cantarire electronica. Printre cele mai impresionante dispozitive din oferta Ronexprim, lider pe piata romaneasca inca din 1991, se numara microscoapele electronice.

Microscoapele electronice se deosebesc de cele optice prin faptul ca, in loc de lumina, folosesc electroni pentru a ilumina specimenul si pentru a transmite o imagine marita a acestuia. Faptul ca utilizeaza electroni le face sa aiba o rezolutie mult mai mare, reusind sa mareasca imaginile de pana la 2.000.000 de ori.

In ceea ce priveste oferta Ronexprim de microscoape electronice, aceasta se imparte in doua mari categorii: produsele propriu-zise, respectiv accesorii pentru acestea. Compania iti pune la dispozitie atat modele cu transmisie (MET), cat si cu scanare (MES).

Microscoapele electronice cu transmisie implica o raza de electroni la tensiune inalta emisa de un catod si focalizata de lentile electrostatice si electromagnetice. Aceasta raza, transmisa printr-un specimen partial transparent pentru electroni, transporta informatii despre structura interna a acestuia in raza care ajunge la sistemul de formare a imaginii.

Spre deosebire de MET, in cazul carora imaginea specimenului e formata de raza de electroni la tensiune inalta, microscoapele electronice cu scanare produc imagini prin detectia electronilor secundari, cu niveluri scazute de energie, emisi datorita excitarii specimenului de catre raza principala.

De obicei, rezolutia MET este cu un ordin de marime peste cea a MES, dar acestea din urma pot vizualiza probe mai mari si produc imagini 3 D mult mai fidele, datorita capacitatii lor superioare de penetrare. Pe langa MET si MES, in oferta Ronexprim mai gasesti si instrumente cu fascicule focalizate de ioni si sisteme fascicul dual: Helios NanoLabTM DualBeamTM, Versa 3 D si Scios.

In ceea ce priveste accesoriile pentru microscoape electronice din oferta Ronexprim, acestea se impart in:

  • accesorii SEM;
  • accesorii TEM;
  • echipamente de preparare probe pentru microscoape electronice;
  • sisteme de difractie de electroni cu miscare de precesie pentru TEM.

Avand in vedere dimensiunile extrem de reduse ale probelor care vor fi vizualizate la microscoape electronice, acestea trebuie pregatite cu minutiozitate. In acest scop, exista echipamente de sectionare, de inglobare, de polizare-slefuire si de curatire, toate provenind de la Allied High Tech Products.

In schimb, Fischione Instruments ofera urmatoarele accesorii prin intermediul Ronexprim: electropolizoare, mori de frezare ionica, preparatoare automate de probe (ASaP), sisteme de preparare a specimenelor si detectoare in camp intunecat inelar.

La randul sau, Quorum Technologies iti pune la dispozitie consumabile de carbon, coatere, sisteme de glow discharge, uscatoare, evaporatoare, incalzitoare, racitoare, pompe cu diafragma si reactoare de plasma.

Nu in ultimul rand, sistemele de difractie de electroni cu miscare de precesie pentru TEM din oferta Ronexprim provin de la brand-uri renumite la nivel international in domeniu, precum Spinning star, Pleiades si Astar.

In concluzie, achizitionarea unor microscoape electronice este o investitie importanta, care necesita un grad ridicat de documentare si atentie, astfel incat sa cumperi doar produse de la branduri recunoscute si toate accesoriile necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *