Calugaru Ovidiu - Marius ianuarie 11, 2020

Comunicarea sincera care respecta principiile de baza ale unui dialog civilizat este cheia oricarui parteneriat de succes.

Si in relatiile din familie sau din societate comunicarea trebuie sa fie etica, fiindca prin ea se clarifica atat dorintele celor implicati in relatia respectiva, cat si frustrarile lor. Comunicarea se poate clasifica in functie de domeniul pe care il serveste sau de scopul celor care o intretin.

Exista comunicare de afaceri, comunicare didactica, medicala, mediatica, politica sau religioasa. Exista comunicare cu rol mediator sau impaciuitor, dar si comunicare derapanta, agresiva sau persuasiva.

O firma de prestari servicii care isi respecta clientii se cunoaste dupa modul in care comunica pe parcursul parteneriatului cu acestia.

Si in domeniul repatrieri decedati o firma de top se recunoaste dupa modul in care operatorii aflati la celalat capat al firului stiu sa comunice cu interlocutorii lor traumatizati de decesul unei persoane apropiate.

De la primul apel un apartinator isi da seama daca partenerul sau de dialog care trebuie sa ii ofere servicii este empatic sau nu, iar acest lucru este foarte important.

In acele momente grele din viata ta este posibil sa fii confuz sau suparat si ai nevoie de o vorba buna.

Cand persoana care iti raspunde iti vorbeste rastit sau rade de tine, nu este cazul sa cauti ajutor acolo.

O firma care isi respecta clientii alege operatorii care comunica ireprosabil cu oamenii care le solicita ajutorul.

De ce este important ca firma de repatrieri sa comunice sincer cu beneficiarul serviciilor lor?

1. Pentru punerea la punct a contractului. Clientul trebuie sa stie de la inceput, cat costa repatrierea, in cat timp se face aceasta si ce solicitari poate avea legate de pregatirea decedatului sau de alegerea hainelor, a sicrielor sau a masinii funerare.

Este posibil ca decedatului sa i-o fi placut masinile albe sau argintii. Un apartinator atent va incerca sa ii asigure repatrierea cu masina funerara de culoarea respectiva sau avand marca preferata a defunctului.

Este frumos sa incercam sa respectam dorintele si sa tinem cont de preferintele celor care ne-au fost dragi, dar au trecut in nefiinta.

O echipa de servicii funerare de top cere opinia apartinatorilor si in ceea ce priveste alegerea hainelor si a aplicarii machiajului facial.

Unii doresc ca imaginea decedatilor din timpul vietii sa fie refacuta, in masura posibilitatii, cu toate ca sicriul soseste in tara sigilat si nimeni nu ii mai poate vedea chipul defunctului.

Dar personalul empatic al firmei de rapatrieri tine familia la curent si cu modul in care decurge calatoria ca ingrijorarile legate de acest aspect sa dispara.

Cand stai cu sufletul la gura asteptand sa il primesti pe cel care a zburat lin catre ceruri, ai nevoie sa fii atentionat cand pana la revedere au ramas numai 10 kilometri.

Toate firmele de top care ofera servicii funerare interne sau internationale au comunicatori si profesionisti excelenti, asa se explica miile de inmormantari organizate perfect.

Cheia succesului unei firme care trebuie sa interactioneze cu instotutiile statului in care a avut loc decesul este comunicarea.

Operatorii de servicii care stiu sa transmita condoleante si sa asculte rabdatori durerea apartinatorilor sunt demni de lauda, fiindca inimile indurerate au nevoie si de ajutor, dar si de cuvinte calde.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*