Uncategorized

Cum o husa m-a ajutat sa-mi salvez telefonul de la impact.

Eram in jurul varstei de 23 de ani pe cand am reusit intr-un sfarsit, dupa luni de munca si rugaciuni intense, sa-mi achizitionez cel mai in voga smarphone la vremea aceea. Bineinteles, de atunci si pana acum s-au produs numeroase schimbari in materie de tehnologie, dar si cand vine vorba de mentalitatea mea, inainte si dupa.

Primul meu smarphone adevarat avea o un ecran de 5 inch, o camera medie si avea sistem de operare Android. Pentru mine era o adevarata bijuterie. Abia asteptam pauzele de la facultate pentru a-l putea opera, pentru a face ceea ce noi numim acum “selfie” sau sa ma destind pe retelele de socializare. In timpul liber imi placea sa ascult muzica sau sa compun poezii, fie sa fac fotografii la fel si fel de lucruri si peisaje, portrete, care mi se pareau interesante. Cu alte cuvinte eram de nedespartit peste tot in lumea asta. De mentionat e faptul ca-l purtam exact asa cum mi l-a adus “mama-natura”, fara accesorii fel de fel care mi-ar fi putut fi de folos circa o luna mai tarziu cand, niste prieteni m-au invitat in oras. Am acceptat cu bucurie ca orice alta persoana invitata sa petreaca mai mult timp alaturi de grupul de prieteni. Ce nu stiam eu atunci e ca, la cateva ore mai tarziu, iubitul meu smartphone avea sa preintampine un accident groaznic care sa-l afecteze la nivel macro.

Mergeam in drum catre caminul de fete, acolo unde locuiam pe durata facultatii cand, intr-un moment de neatentie, vrand sa bag telefonul in buzunarul stramt si mic al pantalonilor, ama dat drumul telefonului direct pe bordura trotuarului. Pentru o secunda nu am putut reactiona, dar constat acum ca, doua minute mai tarziu mi-as fi dorit sa fi avut un model similar de huse iphone xr.

Husele de telefon mi se pareau destul de complicat de ales si, de fapt, eram atat de pretentioasa ca mi se parea ca ele imi vor influenta negativ telefonul, umbrindu-I aspectul elegant si functionalitatea. Am gresit in actiunile mele si astfel m-am ales cu un ecran spart, de toata frumusetea. Ulterior, cu faptul consumat, am decis totusi sa-mi iau si una dintre aceste huse telefoane crezand ca, poate pot preveni si alte probleme, pana la noua achizitie de telefon. Ei bine, si acum imi pare rau ca, primordial, imediat ce am scos telefonul din cutia sa originala, nu l-am dotat de indata cu acea husa. Degradarea ecranului a dus in timp la distorsionarea imaginilor, la ingreunarea procesarii si a comenzilor, urmare ca socul suferit ce a afectat pana si componentele interne. Sunetul de la difuzor nu se mai auzea la fel de clar si bine, deseori pe fundal avand un zgomot extrem de enervant.


In urma cu cateva luni mi-am achizitionat un alt telefon extrem de ingenios insa, de data asta am fost mai cumpatata si mi-am achizitionat imediat o husa de protectie. Dupa atata timp distanta pot cu adevar sa declar ca sunt extrem de multumita de modul in care functioneaza telefonul meu si de performantele acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *