Uncategorized

Vitrinele frigorifice, principalele echipamente de stocare pentru marfurile din magazine

Vitrinele frigorifice sunt principalele echipamente de refrigerare pentru magazine, indiferent de dimensiunile acestora. Ele sunt destinate stocarii, prezentarii si vanzarii cu amanuntul pentru diverse produse alimentare. Vitrinele cu functie de racire ajuta la practicarea unui comert civilizat, deoarece sunt echipamente profesionale care atrag clientii cu design-ul placut, concomitent cu functia practica pe care o au.

Atunci cand urmeaza sa cumparati o vitrina frigorifica pentru magazin, trebuie sa analizati cu multa atentie caracteristicile fiecarui model in parte, sa studiati schema de design si culoarea fiecarui model, pentru a putea achizitiona exact acele dotari HoReCa capabile a crea o armonie stilistica in zona de vanzare.

Actualmente, in Romania exista atat vitrine frigorifice orizontale, cat si vitrine frigorifice verticale, la preturi foarte atractive.

Se gasesc in oferta firmelor ce comercializeaza astfel de echipamente de lucru, precum TC Romania, vitrine frigorifice care doar tin la rece produsele, dupa cum exista si vitrine speciale care au capacitatea de a congela alimentele puse inauntrul lor.

Depozitarea produselor alimentare refrigerate, precum carnea, pestele, carnatii si alte mezeluri, produsele lactate, prajiturile, produsele de patiserie, fructele si legumele, se depoziteaza in vitrine de refrigerare unde exista temperaturi medii diverse: de la 0 la 6 sau 8 grade Celsius.

Pentru depozitarea si vanzarea produselor alimentare congelate, inclusiv a inghetatei, se folosesc lazi frigorifice performante, ce pot asigura temperaturi scazute, respectiv nivele de congelare diverse.

De asemenea, in comert exista si vitrine combinate sau universale, care se pot utiliza pentru a depozita o gama mai larga de produse, marfuri alimentare care pot fi atat racite (la temperaturi pozitive), cat si usor inghetate.

Aceste echipamente au un regim de temperatura care poate sa fie cuprins in intervale, de exemplu, de la minus 5 la plus 5 grade Celsius, de la minus 6 la plus 6 grade Celsius sau de la minus 7 la plus 7 grade Celsius, dar care pot sa fie reglate si la temperaturi mai ridicate de la 1 la 10 grade Celsius (in special pentru anumite bauturi racoritoare si alimente semipreparate).

Vitrinele frigorifice se deosebesc atat dupa capacitatea de racire, cat si dupa modul de inchidere si deschidere. Unele dintre cele aflate in supermarketuri se pot deschide chiar de catre clienti. Ei isi pot alege singuri produsele, le pun in cos sau pot usor ca sa le reaseze inapoi in vitrina, daca nu le sunt pe plac.

Asadar, vitrinele deschise ofera deschidere la bunurile pe care cumparatorul si le doreste si, in principal, sunt instalate in magazinele cu autoservire.Vitrinele inchise au sistem de blocare pentru a nu putea fi deschise de clienti, la ele avand acces doar personalul autorizat din magazin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *