Preferintele romanilor in ceea ce priveste cumparaturile s-au schimbat considerabil in cele cateva luni de pandemie. Inainte de aparitia noului coronavirus, Romania se afla pe penultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste cumparaturile online. In 2019, mai putin de un roman din patru a facut cumparaturi pe internet, dupa cum arata statisticile.

Segmentul online a inregistrat in aceste luni o crestere semnificativa ca urmare a contextului COVID-19. De la declansarea pandemiei, 50% dintre romanii care folosesc internetul au inceput sa faca cumparaturi online.

Astfel, multe dintre cumparaturile pe care romanii le faceau din magazine fizice au fost inlocuite de shoppingul online. Daca in anii precedenti, romanii achizitionau online mai mult electronice, articole vestimentare si pentru copii, de la inceputul pandemiei, in topul listelor de cumparaturi se afla produsele alimentare. Un studiu efectuat de Revolut arata ca, in perioada 15 martie – 15 mai 2020, romanii au cheltuit peste 20.7 milioane de euro pentru achizitia produselor de baza. 

Tranzactii online in crestere s-au inregistrat si in ceea ce priveste achizitia de haine, sector care a crescut cu 200% fata de inceputul anului 2020.

Cresteri in ceea ce priveste cumparaturile online au avut loc si in cazul cosmeticelor si al produselor de ingrijire personala.

Tinand cont ca ne aflam in plina pandemie si ca bugetul fiecaruia dintre noi poate fi afectat ca urmare a situatiei economice, romanii sunt insa mai atenti la raportul calitate/pret.

In cazul femeilor, de exemplu, achizitionarea de haine de dama ieftine de pe maroko.ro imbina perfect aceste doua cerinte atat de cautate mai ales in perioada de pandemie: calitate si pret accesibil. Nu degeaba, magazinul are peste 200.000 de cliente, carora le pune la dispozitie o gama variata de produse, de la pijamale si treninguri de dama din bumbac la rochii, bluze si accesorii.

Un alt avantaj al achizitionarii de haine de dama de pe maroko.ro ieftine este acela ca femeile nu vor mai fi nevoite sa le ascunda partenerilor sumele pe care le-au investit in cumpararea articolelor vestimentare, inclusiv treninguri de dama din bumbac, si astfel sa se simta vinovate pentru achizitiile lor. In unele cazuri, “cheltuitul in secret” poate afecta relatia de cuplu, fiind chiar un motiv de despartire sau divort.  Aproximativ 40% dintre femei nu le dezvaluie partenerilor sumele reale pe care le cheltuiesc pentru achizitii de haine si incaltaminte, dupa cum releva un studiu aparut in publicatia DailyMail.

Au văzut: 1327