Antalya este cel mai mare resort maritim al Turciei și are ceva de oferit pentru fiecare călător care o vizitează. Orașul, dar și provincia sunt pline de culoare și reușesc să îmbine tradiția și modernitatea. La tot pasul, vei întâlni clădiri vechi și obiceiuri pline de farmec, dar vei remarca și hotelurile luxoase și petrecerile pline de energie, care au devenit o parte a stilului de viață de aici. Indiferent de ce-ți place să vizitezi mod obișnuit, aici le vei găsi pe toate, demne de fotografiat și imprimat în memorie.

Iată ce poți vizita dacă alegi un sejur în Antalya!

Când vine vorba despre Antalya, majoritatea oamenilor se duc cu gândul la plajele sale renumite, printre care se află Konyaalti și Lara, care atrag majoritatea turiștilor veniți în zonă. Plaja Konyaalti, în special, oferă priveliști de senzație, cu adevărat instagramabile. Aceasta se află în partea vestică a orașului și se întinde pe o distanță de 7 km, între diverse formațiuni stâncoase și Munții Beydağları. Plaja Lara, o plajă cu nisip și pietriș, se află la 45 de minute de centrul orașului și se întinde pe o distanță de 10 km. 

Aceste plaje nu sunt doar spectaculoase, ci și foarte bine puse la punct, cu salvamari, șezlonguri, dușuri și cabine de schimb. Restaurantele și opțiunile de agrement se află și ele la tot pasul, în apropiere, astfel că nu te vei plictisi și nu-ți va lipsi nimic dacă alegi să-ți petreci zilele de vacanță la plajă, cu un cocktail în mână sau făcând parasailing. Toate aceste servicii și facilități sunt o dovadă clară a faptului că Antalya este o destinație de vis pentru amatorii de mare și soare.

Apoi, dincolo de plajele superbe ale prezentului, Antalya a fost definită și marcată de istoria sa, deoarece orașul a fost cândva o așezare importantă a Imperiului Bizantin și, ulterior, a Imperiului Otoman. Dacă ți-ar plăcea mai degrabă să-ți petreci vacanța bătând orașul la pas, pentru a afla detalii ale trecutului, a vedea detalii arhitecturale și a înțelege mai multe despre cultura locului, în Antalya vei avea cu siguranță ce vizita. Doar câteva dintre structurile bine conservate din zona sunt: Poarta lui Hadrian, Portul Roman, Orașul Vechi – numit Kaleiçi sau Moscheea Yivliminare.

Nu doar plajele și tradițiile sunt demne de admirat aici, ci și natura în toată splendoarea sa. Varietatea reliefului este impresionantă, întrucât orașul se află deasupra stâncilor înalte de coastă, la poalele munților Taurus și chiar pe litoralul Mării Mediterane. Tot aici vei putea vedea Cascadele Düden, râuri învolburate și canioane, dar și unele dintre cele mai frumoase parcuri naționale, precum Koprulu Canyon sau Parcul Național Termessos. Poți să le vizitezi pornind în drumeții pe cont propriu sau poți să alegi un sejur în Antalya de la Karpaten, dacă îți dorești să lași planificarea drumului și cazării pe mâinile specialiștilor. Decorul este perfect pentru rafting, canyoning sau alpinism, doar câteva dintre sporturile pe care poți să le practici aici, dacă îți place adrenalina.

Antalya este o destinație specială, care merită să fie văzută măcar o dată în viață. Dacă vrei s-o vizitezi la un preț avantajos, alege un sejur și vei putea să te bucuri, cât de curând, de un concediu memorabil în această regiune.

Sursă foto: Shutterstock.com.

Au văzut: 5