In universul machiajului, stii ca ai ajuns la un nivel inalt atunci cand ai strans o colectie impresionanta de pensule machiaj pe care stii si cum sa le folosesti. Insa nu toata lumea are un ghid personal de instructiuni pentru fiecare pensula, asa ca, in cazul in care inca iti aplici fardul de pleoape cu ajutorul degetelor, este de inteles.

Cu atat de multe tipuri de pensule de machiaj existente pe piata, este greu sa stii sigur de unde ar trebui sa incepi. Ce este drept, ar fi o idee buna sa ai un numar mare de pensule machiaj Melkior in colectia proprie.

Pana la urma, o pensula gresita la un make-up nepotrivit poate sa duca la un dezastru cosmetic. Spre exemplu, daca alegi o pensula prea mare sau intr-o forma nepotrivita, nu vei putea sa-ti aplici produsul cosmetic asa cum iti doresti.

In ziua de azi, exista un numar incredibil de pensule de machiaj utile, insa nu toate sunt mereu si neaparat necesare. Iata asupra caror pensule ar trebui, totusi, sa te opresti:

Pensule pentru pudra

O pensula pentru pudra are peri lungi, pufosi si fini, speciali pentru a putea distribui pudra intr-un mod cat mai natural si echilibrat pe intreaga fata, fara sa folosesti prea mult produs si sa obtii un machiaj cat mai incarcat. In functie de marimea pensulei, poti sa o folosesti si pentru aplicarea blush-ului.

Pensule de machiaj pentru contur

Aceste pensule au perii desi, fini si taiati in unghi, care iti permit sa aplici o cantitate concentrata de produs, intr-un mod cat mai precis. Aplica produsul pentru conturare sub pometi, pentru a-ti accentua cat mai bine structura osoasa a fetei.

Pensule Kabuki

Aceste tipuri de pensule de machiaj sunt fantastice pentru ca sunt foarte utile in multe situatii. Poti recunoaste o pensula Kabuki prin parul sau ultra-fin, voluminos, taiat in linie dreapta, care este perfect pentru aplicarea pudrei si a produselor de contur al fetei sau pentru a estompa aproape orice produs cosmetic.

Pensule evantai

Aceste pensule de machiaj sunt destul de distractiv de folosit si au doua scopuri: aplicarea iluminatorului si stergerea urmelor lasate de fardul cazut. Pensulele evantai au perii foarte usori, intr-o forma perfecta pentru a aplica intr-un mod cat mai delicat iluminatorul in locurile cheie ale fetei, precum partea de sus a pometilor si varful nasului.

Pensulele pentru sprancene

O pensula in unghi pentru sprancene este foarte folositoare pentru zilele in care vrei sa-ti conturezi sprancenele cu tot felul de produse, de la fard pana la corector. Cu ajutorul acestui tip de pensule, poti obtine sprancene foarte precis conturate, fara prea mult efort depus.

Pensule pentru aplicarea rujului

O pensula subtire, ascutita este foarte utila pentru aplicarea cu precizie a rujului, in special a nuantelor inchise. Cu toate ca nu este atat de comuna in randul femeilor, pensulele pentru ruj te pot ajuta sa-ti colorezi buzele fara a le depasi conturul natural.

De asemenea, acestea iti pot fi de un real ajutor in cazul in care vrei sa experimentezi singura, sa combini diferite rujuri pentru obtinerea unei culori inedite.

Au văzut: 342