grinder

Multe persoane care doresc sa isi achizitioneze un grinder pentru prima data pot fi coplesite de cantitatea impresionanta de modele existente. Acest accesoriu a evoluat mult de la clasica rasnita, avand acum functii si forme diferite fata de formele incipiente. Cum poti sti care este modelul de grinder potrivit pentru tine? Iata care sunt criteriile pe care trebuie sa le ai in vedere la achizitionarea unui grinder de calitate:

Dimensiunile

Este un factor de luat in considerare, insa aici intervin si preferintele personale. De aceea, iata un mic ghid, care te va ajuta in alegerea dimensiunii preferate a unui grinder:

Grinder mic

Avand un diametru intre 3 si 4 cm, acest model este usor si discret, fiind perfect pentru cei care vor sa il aiba mereu la indemana. Poti rula cu ajutorul acestui grinder pana la jumatate de gram de tutun sau amestec de ierburi. De asemenea, in categoria aceasta intra si grinder-cardurile, care, datorita formei lor, pot fi tinute chiar si in portofel!

Grinder mediu

Poate varia intre 4 si 6 cm, fiind un model foarte des intalnit, ce are o capacitate de 2 sau chiar 3 grame.

Grinder mare

Acesta este perfect pentru folosirea acasa, in compania mai multor prieteni. Fiind practic si durabil, acest tip de grinder beneficiaza de o gama larga de modele.

Un alt criteriu important este tipul de compartimentare. Majoritatea tipurilor de grindere au 2, 3 sau 4 camere. Iata care este rolul acestora pentru fiecare tip de grinder in parte:

Grinder din doua parti

Fiind cel mai simplu model, acesta dispune de doua parti cu dinti in interior, care sunt asezate una peste cealalta si rotite pana la macinarea amestecului de tutun. Este usor de folosit si se curata foarte rapid.

Grinder din trei parti

Fata de modelul de mai sus, acesta dispune de un al treilea compartiment, pentru a depozita tutunul sau materialul.

Grinder din patru parti

Este un model foarte des intalnit, care, fata de cele anterioare, dispune de o sita si de o camera pentru colectarea polenului. Cu toate ca este mai complex decat alte modele, timpul de curatare poate fi mai lung, cu exceptia grinderelor din ceramica, ce nu retin reziduuri, nefiind necesara curatarea lor.

Care este materialul potrivit pentru un grinder?

Exista o larga varietate de modele, de la grindere din piatra, lemn, sau aluminiu. Iata care sunt cele mai cunoscute:

Grinder din aluminiu – Este durabil si are un pret redus, fiind un model foarte accesibil si des intalnit.

Grinder din lemn – Cu toate ca nu este la fel de durabil ca un model din metal, are avantajul de a fi realizat manual, lucru care transpare prin modelele elegante, cu un design unicat.

Grinder din plastic – Este mai ieftin ca alte modele, fiind o solutie eficienta, in special ca grinder de rezerva pentru deplasari.

Grindere din piatra – Fiind foarte aspectuoase, acestea se bucura si de o durabilitate crescuta. Sunt de regula formate din doua parti.

Grinder ceramic – Beneficiaza de un strat ceramic antiaderent, care protejeaza grinderul impotriva frictiunii, evitand in acelasi timp acumularea de rasini sau alte materiale in interior.

Au văzut: 255