Tin minte, in copilarie, ca ii vedeam pe prietenii de joaca cu dintii strambi si destul de inestetici. Daca era unul care iesea in evidenta, in mintea noastra de copii, era tinta ironiilor. Mai tarziu, am realizat ca a avea dintii strambi este o problema destul de serioasa si ca un astfel de lucru ii putea afecta pe acestia pe termen lung.

Din fericire, invoatiile in tehnica stomatologica dau posibilitatea copiilor, incepand cu varsta de 7 ani, dar si adultilor de a folosi un aparat dentar. Acesta are rolul de a indrepta, intr-un mod neinvaziv, dantura persoanei afectate. Aparatul nu are o durata anume de purtare. In functie de gravitatea defectului si de decizia medicului stomatolog, aparatul dentar se va purta pentru o mai scurta sau mai lunga perioada de timp. Desigur, este indicat sa se faca aceasta procedura cat mai devreme, in special in copilarie, cand oasele sunt maleabile.

A avea dintii drepti, nu este doar o chestiune ce tine de estetica ci si pentru un stil de viata sanatos. Persoanele care sufera de asa ceva nu vor putea musca corect din alimente si va aparea si retractia gingivala care va duce la alte probleme.

Pentru a va asigura ca aveti parte de un aparat dentar de calitate si un medic bun, care sa va monitorizeze evolutia, puteti apela la clinica Alvernadental din Cluj. Un aparat dentar cluj este o investitie care merita facuta pentru a avea un zambet frumos si o sanatate buna. Echipa de medici profesionisti va asigura toate conditiile si aparate ortodontice de cea mai inalta calitate. Aceste aparate pot fi fixe sau mobile.

Cele mobile sunt realizate din sarma si acrilat si trebuie purtate cat mai mult, adica un minim de 20 de ore in fiecare zi. Sunt cele mai indicate pentru copii si nu vor incomoda cu nimic pacientul.

Aparatul dentar fix se poate pune la adolescenti si adulti si poate provoca putin disconfort imediat dupa aplicare. Insa acesta dispare destul de repede. De asemenea, aceste aparate pot fi vizibile sau mai putin vizibile, pacientul fiind cel care decide ce model isi doreste.

Aparatul dentar va ajuta, cu siguranta, sa obtineti zambetul pe care il doriti.