Atunci când închiriezi o mașină, iei în calcul mai multe costuri, și nu doar costul închirierii.

În primul rând trebuie să iei în calcul faptul că plătești nu doar costul închirierii, ci și prețul combustibilului pe care îl utilizează mașina închiriată; și aici ai mai multe obțiuni: de exemplu există mașini de închiriat Ford Focus diesel, mașini pe benzină, dar și mașini hibride sau exclusiv electrice.

Dacă vrei sa stai fără griji, atunci ar trebui să adaugi la costul mașinii închiriate și o asigurare care te absolvă de orice fel de responsabilitate asupra mașinii, adică asigurarea respectivă acoperă costul integral al oricăror daune asupra mașinii. Atenție, deoarece uneori, prețul mașinii de închiriat poate ca la unele companii să includă asigurarea și să pară mai scump decât la companiile care la care asigurarea nu este calculată. Alternativa la plata asigurării mașinii pe perioada utilizării acesteia ar fi blocarea unui depozit pe card, care va fi eliberat la finalul perioadei de închiriere, sau reținut, dacă există o daună asupra mașinii.

În cazul în care aveți copii care vor călători cu mașina închiriată, atunci este obligatoriu să plătiți și închirierea scaunelor pentru copii deoarece legislația impune transportul copiilor până la o anumită vârstă cu scaune speciale, care îi protejează pe aceștia.

Dacă vă hotărâți să utilizați mașina închiriată în afara țării, atunci pregătiți-vă să plătiți costul unei taxe de trecere a frontierei, cost care acoperă și varianta în care, dacă aveți probleme tehnice cu mașina, atunci se va deplasa o persoană care fie vă rezolvă pe loc problema, fie o înlocuiește cu alta.

În situația în care internetul dvs. este mai scump și limitat, atunci puteți achiziționa, contra unei taxe minime, serviciul de internet pe mașină sau GPS pe mașină, dacă nu aveți disponibil un telefon conectat la internet.

Nu uitați de plata taxelor de pe autostrăzi, care în unele țări sunt chiar detul de frecvente iar neplata lor poate implica o amendă care va fi imputată tot celui care închiriază mașina, uneori și plata unei sancțiuni din partea firmei de închiriere care procesează amenda.

După ce studiați toate aceste costuri pe care trebuie să le luați în calcul la închirierea mașinii, apreciați și calculați care este varianta mai avantajoasă pentru dumneavoastră.

Au văzut: 145