Carențele de vitamine – remediu natural Sucul de Aloe Vera

Vitaminele sunt substanțe chimice cu structură și rol foarte variate în organism, esențiale în procesele chimice ce au loc în întreg corpul. Vitaminele se găsesc în alimente, o alimentație echilibrată putând asigura necesarul zilnic. Totuși, lipsa lor poate duce la adevărate patologii de nutriție (ingerarea lor în cantități insuficiente provoacă hipo sau avitaminoze).

Carențele pot apărea într-o sumedenie de situații precum: stresul, bolile cronice, stările de astenie, sarcina, lactație, dietele, afecțiunile digestive, perioada de recuperare după o afecțiune, etc.

Nivelul scăzut al vitaminelor și mineralelor în organism este o poartă de deschidere a organismului pentru diferite bacterii și virusuri, datorită scăderii răspunsului imunitar al organismului, și este cu atât mai important să menținem aceste nivele în limite normale.

Hipovitaminozele pot fi diagnosticate prin teste de laborator, la recomandarea medicului, și pot fi semnalate prin stări de oboseală și slăbiciune, furnicături, amețeli, amorțeala membrelor etc.

De mare ajutor în carențele de vitamine este și Sucul de Aloe Vera, care poate fi folosit când nivelele vitaminice sunt ușor scăzute, pe lângă dieta echilibrată, sau în asociere cu diverse suplimente și medicamente în cazurile mai severe.

Sucul de Aloe Vera conţine un număr mare de vitamine, minerale, enzime şi aminoacizi, care contribuie la menţinerea și îmbunătățirea stării de sănătate. Sucul de Aloe este adesea recomandat persoanelor aflate în convalescenţă, pentru a grăbi vindecarea, în carențele de vitamine și pentru creșterea imunității.

Datorită efectelor sale puternic detoxifiante și remineralizante asupra organismului, sucul de Aloe Vera ajută la eliminarea toxinelor de la nivel intestinal, crescând astfel absorbția de substanțe nutritive și implicit, vitamine.

Planta, și implicit extractele de Aloe Vera au un conținut remarcabil de nutrienți:

•          vitamine: A, C, E, acid folic și vitaminele din complexul B;

•          minerale: calciu, sodiu, seleniu, magneziu, mangan, potasiu, cupru, zinc și fier;

•          enzime, printre care și Bradikinină cu rol antiinflamator;

•          antrachinone, compuși cu efect laxativ;

•          zaharuri (monozaharide și polizaharide);

•          polifenoli (substanțe cu rol antioxidant);

•          acizi grași;

•          acid salicilic;

•          aminoacizi esențiali;

•          saponine, substanțe cu proprietăți antiseptice și de curățare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *