Orice copil isi doreste sa conduca o masinuta electrica. O astfel de jucarie este extrem de atractiva si este prezenta peste tot: in parcuri, in locurile de joaca si in magazine.

Totusi, multi parinti se preocupa in ceea ce priveste siguranta. Cat de sigur este sa ii cumperi copilului tau un atv copii ? Exista riscuri de accidente? Care sunt beneficiile unei astfel de jucarii?

Desi exista multe masinute electrice pentru copii care pot circula cu viteze de pana la 30 de km pe ora, acestea sunt extrem de sigure. Majoritatea producatorilor pun siguranta pe primul loc, motiv pentru care o masinuta de calitate este dotata cu urmatoarele lucruri:

  • Este construita din materiale moi, care sa nu il poata rani pe copil in eventualitatea unui mic accident. Este adevarat ca accidentele sunt posibile: este posibil ca prichindelul sa se loveasca de o alta masinuta, de o banca din parc sau de un copac. Materialele masinutei sunt moi, insa, ceea ce face orice soc sa fie amortizat.
  • Nu are colturi ascutite. Pe lista elementelor de siguranta poate sa fie trecuta si atentia la detalii. Colturile masinutei sunt rotunjite, ceea ce elimina o multime de riscuri.
  • Are centuri de siguranta. Ca in orice masina pentru adulti, in masinutele pentru copii exista centuri de siguranta care elimina riscul unor socuri bruste si de asemenea, il invata pe cel mic de importanta utilizarii centurii.
  • Poate fi controlata din telecomanda. Masinutele pentru copii foarte mici pot fi controlate din telecomanda de catre parinti. Astfel, in momentul in care apare un risc, parintele poate sa il prevada si sa il elimine.

Este adevarat ca nu toate masinutele de pe piata sunt 100% sigure, insa cele care sunt construite de producatori de renume iti vor tine copilul in siguranta si ii vor oferi toata distractia de care are nevoie. Tocmai de aceea, este bine sa achizitionezi masinuta dintr-un magazin specializat. Avantajele pe care le vei descoperi sunt uriase: un copil cat se poate de fericit care isi doreste sa isi petreaca mai mult timp afara si un instrument foarte bun de educatie. Cu ajutorul unei masinute electrice pentru copii iti poti invata copilul sa fie mai responsabil, sa poarte centura, sa fie atent la detalii si chiar sa fie mai sociabil.

Au văzut: 99