Fatetele dentare sunt o optiune excelenta pentru persoanele interesate de imbunatatirea aspectului danturii lor. Acestea sunt niste constructii protetice unidentare, sub forma unor foite fine din ceramica sau oxid de zirconiu, care se cimenteaza pe suprafata vizibila a dintilor, de regula pe dintii frontali.

Odata aplicate, rezultatul este unul cat se poate natural, insa mult imbunatatit, dintii fiind acum lipsiti de orice imperfectiune, inclusiv de pete, goluri si ciopliri. Mai mult, folosind fatete dentare, pacientii pot sa isi rezolve micile probleme de aliniere a dintilor, reusind astfel sa obtina acel zambet de Hollywood la care visam cu totii.

Si, chiar daca sunt doar niste foite subtiri din ceramica sau din oxid de zirconiu, fatetele dentare sunt foarte rezistente la colorari si deteriorari, avand o durata de viata chiar si de zeci de ani, cu o ingrijire corespunzatoare.

In ce consta ingrijirea orala a unei persoane care are fatete dentare?

Ingrijirea fatetelor dentare este simpla. Tot ce trebuie sa faci este sa iti periezi dintii si sa folosesti ata dentara in mod regulat. Evitarea alimentelor si bauturilor care pot provoca dezvoltarea petelor, cum ar fi cafeaua si vinul rosu, te poate ajuta sa-ti mentii dantura cat mai alba posibil.

De asemenea, este extrem de important sa mergi la medicul stomatolog de doua ori pe an, nu doar pentru a-ti ingriji fatetele dentare, ci pentru a mentine o sanatate orala buna.

Lucruri pe care trebuie sa le stii despre fatetele dentare:

Pot avea orice nuanta de alb iti doresti sau ai nevoie. In cazul in care nu vrei sau nu iti permiti sa-ti acoperi toti dintii cu fatete dentare, dentistul poate potrivi culoarea fatetelor cu cea a dintilor din jur, fara a se sesiza vreo diferenta, iar rezultatul sa fie cat se poate de natural.

Sunt incercate si testate de multi ani. Fatetele dentare sunt utilizate de mult timp si sunt, de fapt, considerate a fi una dintre cele mai vechi proceduri de stomatologie cosmetica.

Sunt durabile. Cu o ingrijirea adecvata, fatetele dentare pot dura intre 10 si 20 de ani sau chiar mai mult.

Nu au nevoie de o intretinere speciala. In afara de periaj, folosirea atei dentare si de consultul stomatologic de rutina efectuat o data la sase luni, nu trebuie sa faci nimic in plus pentru a-ti intretine fatetele dentare.

In cele din urma, fatetele dentare pot fi o modalitate grozava de a-ti imbunatati aspectul dintilor si de a-ti ridica stima de sine, oferindu-ti un zambet perfect de care sa te bucuri pentru o perioada lunga de timp.

Au văzut: 305