O buna functionare a masinii tale este in stransa legatura cu siguranta ta si a familiei tale, iar diagnoza auto este responsabilitatea oricarui sofer. O verificare periodica nu numai ca te poate scuti de o multime de probleme tehnice, dar iti poate salva viata, ceea ce este de nepretuit.

De multe ori, soferii nu inteleg importanta unei diagnoze auto pentru ca nu sunt familiarizati cu denumirea tehnica. Nu multe persoane stiu exact ce reprezinta procedura, cum se realizeaza si care sunt principalele beneficii pe care le ofera.

Atunci cand ai nevoie sa diagnostichezi sau daca nu e ceva grav, doar sa stergi o eroare din bord, esti nevoit sa apelezi la un service auto care ti-ar cere cel putin 100 de lei pentru un astfel de procedeu.

Tehnologia a avansat si acum poti sa faci si singur asta, folosind o aplicatie instalata pe smartphone sau pe laptop. Sunt niste interfete foarte mici, pe care le poti pastra in bord si le poti conecta de cate ori ai nevoie.

Nu trebuie neaparat sa faci diagnoza, softul iti permite prin aplicatia de pe mobil sa vezi grafice in timp real cu performantele motorului in timpul functionarii, in timpul unei curse spre exemplu.

Cele mai bune si mai ieftine testere de diagnoza auto sunt urmatoarele:

Interfetele iCAR Vgate OBD2 (diagnoza multimarca) – Acest tester este compatibil cu autoturisme fabricate in Europa si Asia dupa anul 2000 (benzina) si dupa anul 2004 (diesel). In cazul in care detii o masina fabricata in SUA, aceasta trebuie sa fie produsa dupa anul 1996. Ca si functii, permite citirea, interpretarea si stergerea erorilor de la motor. Senzorii cititi in timp real sunt urmatorii: turatia motorului, temperatura antigelului, presiunea din galeria de admisie, debitmetru, sonde lambda, pozitia clapetei de acceleratie, senzor de turatie, etc. Ca si compatibilitate, este compatibil cu orice device ce are ca si sistem de operare Android, de asemenea variant 3 fiind compatibila si cu sistemele de operare IOS.

Interfete de diagnoza auto multimarca, care pot fi utilizate, de asemenea, impreuna cu telefonul mobil sau cu o tablet/laptop. Spre deodebire de interfetele de diagnoza prezentate anterior acestea citesc si sterg erorile de pe toate sistemele masinii, de asemenea pot fi cititi parametrii in timp real, rescrie component precum injectori, active sau dezactiva componente. De asemenea acestea pot fi utilizate atat pentru turisme cat si pentru camioane.

Interfete de diagnoza auto dedicate, acestea sunt construite special pentru fiecare marca/model in parte si de obicei sunt utilizate de catre reprezentantele producatorilor, acestea putand accesa toate sistemele, activa si dezactiva componente sau rescriere date in sisteme.

Au văzut: 1902