Respirația pisicii tale este urât mirositoare? Iată ce probleme poate ascunde și cum o poți preveni

Respirația pisicii tale te face uneori să nu îți mai dorești să te apropii de ea? Ar putea ascunde afecțiuni destul de grave. Bine, nu te aștepta că aceasta să miroase a lavandă, mai ales după ce și-a savurat plicul preferat. Însă ține cont că persistența acesteia nu e un semn bun.

Iată mai jos o listă cu posibilele cauze pentru care respirația pisicii tale este urât mirositoare și cum le poți preveni.

  1. Boală paradontală declanșează respirația urât mirositoare

Una dintre cele mai frecvente cauze ale respirației urât mirositoare este boală paradontală. Ea este o infecție ce rezultă din acumularea plăcii bacteriene pe dinți și afectează astfel gingia.

Nu lăsa această boală să se instaleze căci poate duce la efecte neplăcute ca pierderea dinților, sângerarea gingiilor și chiar durere resimțită la mestecat.

Cum se tratează boală paradontală? Detartrajul regulat este soluția. Acesta se face sub anestezie, iar dacă ești în Suceava, clinica Nord Vet te așteaptă cu brațele deschise!

  1. Gingivita și stomatita

Gingivita, după cum se înțelege și din numele său, este o boală paradontală. Stomatita este o infecție a mucoasei din interiorul gurii ce afectează gingiile, partea interioară a fălcilor, dar și limba și cerul gurii.

Pisica poate dezvolta aceste două boli ca urmare a bacteriilor ce i s-au acumulat în cavitatea bucală, dar și a virusurilor. Mergi cu ea de urgență la un veterinar Suceava dacă bănuiești că are aceste afecțiuni!

  1. Boli ale rinichilor

Dacă respirația pisicii tale aduce a amoniac sau a urină, ar putea fi vorba foarte probabil despre o boală de rinichi. De asemenea, pisicile ce se confruntă cu o boală de rinichi pot prezenta și pierdere în greutate, sete accentuată și urinare frecventă, dar și letargie.

Din nou, doar medicul veterinar specializat poate pune un diagnostic corect și implicit un tratament. Pentru zona Sucevei și împrejurimi, Nord Vet are porțile deschise!

  1. Boli ale ficatului

În cazul în care pisica ta se confruntă cu o boală la nivelul ficatului, pe lângă respirația urât mirositoare, va fi lipsită de energie, de poftă de mâncare, va vomita des și va avea diaree. Un alt semn ar fi îngălbenirea albului ochiului, dar și pielii din interiorul gurii și urechilor.

  1. Diabet

Pisicilor ce au diabet li se schimbă mirosul respirației. Acesta va căpăta o tentă dulceagă. Alte semne ale instalării diabetului ar mai putea fi setea accentuată și scăderea în greutate.

Chiar dacă pare o boală nemiloasă, să știi că dacă diabetul este descoperit la timp, acesta poate fi gestionat cu succes.

Din nou, dacă detectezi schimbări în mirosul respirației pisicii tale, schimbări care persistă, nu ezita să te prezinți la cabinetul medicului veterinar! Ai în vedere că pe raza Sucevei este unul dintre cele mai bine cotate cabinete veterinare. Aici personalul, medicii veterinari cu experiență, sunt dedicați 100% muncii pe care o prestează.

La Nord Vet animalul tău va fi pus din nou pe picioare și va fi tratat regește!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *